Team BASECIGANYZ

2000-ben, mikor hazánkban is megtörtént az első bázisugrás, Csizmadia Attila és Szörényi Csaba alakította meg BASECIGANYZ néven az első hazai bázisugró csapatot. A megfelelő tapasztalatok gyűjtése után rövid időn belül, több közeli barátjuk és ejtőernyős társuk "megfertőzésével" a csapat 8 főre bővült.

A 2001-ben összekovácsolódott 8 emberből (Csizmadia Attila, Szörényi Csaba, Kovács Gergely, Pataki Ákos, Verebes Gábor, Muskovszky András, Gillich Zsolt, Sztojcsev Tamás) 4 már nem erősíti sorainkat. Pataki Ákos 2003-ban egy szomorú ejtőernyős tragédia miatt eltávozott közülünk. Gillicz „Csőri” Zsolt 2005-ben, egy személyes döntést követően kivált a csapatból, majd egy későbbi bázisugró baleset következtében, sajnálatos módon nem épült fel annyira, hogy tovább tudjon ugrani. Muskovszky András, 2005-ben befejezte bázisugró pályafutását, akinek helyét Bécsy Bazsi barátunk vette. Bazsi pár év kihagyás után ismét rácsúszott az ugrásra és 2010-ig meghatározó egyinisége volt a csapatnak, de 2010-ben egy magánéleti döntést követően az ő bázisugró karrierje is véget ért. A szűk csapat jelenleg 4 főből áll, akik: Verebes Gábor, Kovács Gergely, Sztojcsev Tamás és Szörényi Csaba.

team kép még Bazsival, 2008-ban


 
A team célja a sport professzionális szinten történő művelése a lehető legbiztonságosabb körülmények között. Új fejlesztésű csúsztató és szárnyas repülőruhákat (wingsuit) tesztelünk, tapasztalatainkkal, visszajelzéseinkkel és kísérletezésekkel próbálunk hozzájárulni a sportág fejlődéséhez.

Belföldi ugrásokat, bemutatókat, külföldi túrákat, expedíciókat szervezünk és bármilyen bázisugró vagy ejtőernyős promóciós tevékenységet kivitelezünk a megrendelő igénye szerint.

Köszönet a támogatónknak:

INTRUDAIR Pro Skydiving and BASE suits - INTRUDAIR WINGSUITS